Travel: Sremski Karlovci - san iz prošlosti

10:00 AM


Ne mogu vam opisati koliko sam uživala šetajući kroz ovaj maleni a tako predivan grad. Ovaj grad je kao muzej. Kao kutak koji je zaspao u nekom savršenom vremenu. Ljubitelj sam ovakvih mesta i ovakve arhitekture. Po fotografijama ćete primetiti da sam bila opčinjena starim gradskim jezgrom i da se nisam mnogo udaljavala od centra, jer nije ni bilo potrebe s obzirom da je sam centar imao toliko toga da mi ponudi za videti i fotkati. Počev od zgrade Patrijaršije koju sam najviše obilazila do Karolovačke gimnazije i Bogoslovije koje su me oduševile. Zgrada Magistrata je takođe urađena po mom ukusu i fotkala sam je iz više uglova. 

Tih dana je u Karlovcima bio Festival Kuglofa pa je u samom centru, na Trgu Branka Radičevića, najpoznatijeg đaka Karlovačke gimnazije, bila mala postavka vezana za kuglofe ali i razne druge simpatične stvarčice, suvenire i slično. Posetile smo i muzej koji vam od srca preporučujem ali te vam fotografije ne mogu pokazati jer je fotografisanje bilo dozvoljeno samo za privatnu arhivu. Uživajte u fotkama i svratite u Sremske Karlovce kad vas put nanese u taj kraj. :)

Zgrada Magistrata
U pozadini Pravoslavna BogoslovijaKarlovačka gimnazijaZgrada Patrijaršije

You Might Also Like

19 коментара

 1. Ja obožavam Sremske Karlovce! U maju sam zajedno sa svojom školom išla na ekskurziju gde smo upoznavali znamenitosti ovog grada. Meni se, ko osnovcu :), najviše dopala Karlovačka gimnazija kao i njihova biblioteka koja ima knjige iz čak 256. godine. Ali na žalost, fotografisanje biblioteke bilo je zabranjeno zbog starosti knjiga da se kojim slučajem ne bi uništie... Drago mi je da si se i ti lepo provela, a i slike su zaista divne... <333

  http://modernastreberka.blogspot.rs/

  ReplyDelete
 2. Svaki put me sve vise i vise odusevljavas svojim fotografijama! ♥
  INTERNACIONALNI GIVEAWAY

  ReplyDelete
 3. Fotke su jednostavno veličanstvene. *-* ❤ Sada su zaista savršene. ❤ Karlovačka gimnazija je prelepa na slikama, nadam se da ću uskoro imati prilike da je posetim. ❤
  <3333333333333333333333333333333333

  eslyisworldview.blogspot.rs

  ReplyDelete
 4. Odličan post, kao i slike! Sremski Karlovci su moje omiljeno mesto u Vojvodini i često idem tamo. Od sledećeg septembra ću najverovatnije tamo ići u školu i mislim da imam sreće što ću pola dana sve četiri godine provoditi tamo :) Preporučila bih ti, ako sledeći put odeš u sremski kraj i da posetiš Stražilovo (odande možeš videti sve do Segedina, a neki kažu i do Budimpešte), kao i sela poput Suseka ili Neština, tamo je prelepo, a i nije teško stići donde :)

  katieslittlecorner.blogspot.com - poseti moj blog ako želiš :)

  ReplyDelete
 5. SLIKE SU SAVRSENEEE!!!Malo je reci da sam odusevljena,Sremski Karlovci su prelep gradic,jedva cekam da ga u nekoj daljoj buducnosti posetim <3 :)!

  novi post perfecthigh136.blogspot.com

  ReplyDelete
 6. Divno, kao i uvijek! Fotke su fantastične. Baš bih voljela nekada da posjetim ovo mjesto. :D ♥

  Novi post -> innisall.blogspot.com

  ReplyDelete
 7. Posetila sam Sremske Karlovce čak 2 puta. Jednom sa školom tokom ekskurzije, a prošle godine sam išla sa porodicom. Jedan jako lep gradić :) Nadam se da ću ga još nekada posetiti :)

  ReplyDelete
 8. Bila sam u Karlovcima nekoliko puta i uvek se iznova i iznova oduševljavam ovim predivnim gradom. Fotografije su predivne! :)

  http://aleksandrasmagicalworld.blogspot.rs/

  ReplyDelete
 9. Nikada nisam bila u Karlovcima, ali bih zaista jako volela bar da prođem tuda. :) Fotografije su apsolutno očaravajuće! :) <33

  www.marsyly.com

  ReplyDelete
 10. Bila sam samo jednom, u vreme grozdjebala, i mnogo mi se dopalo. Veoma bih volela da ih ponovo posetim.

  ReplyDelete

Radujem se svakom komentaru koji mi ostavite! :)