10 akcionih/triler filmova koje preporučujem! (sa linkovima za gledanje)

10:00 AMPočetkom meseca sam vam preporučila 10 romantičnih filmova koje morate pogledati a danas pričamo o, pa može se reći, mom omiljenom žanru kada je u pitanju kinematografija. Koliko god volela romantične filmove dobra akcija retko razočara! :) Mada ovde ima i akcije i trilera i svega :D Nema neke preterane romantike, a to je važno :D Stoga sam prethodnih 20ak dana gledala dosta ovakvih filmova a ovo su oni koje bih izdvojila i preporučila vam da pogledate. Linkovi za gledanje su ispod fotografija :) 

1. NEERJA (2016)

Film Neerja je zasnovan na istinitom događaju iz 1986. godine i predstavlja biografiju Neerje Bhanot koja je bila glavna stujardesa na letu Mumbaj - Njujork. Imala je svega 22 godine kada se desio teroristički napad na Pan Am avion koji je imao usputnu stanicu u Karačiju, Pakistan. Neerja je svojom hrabrošću i žrtvovanjem spasila od smrti 359 putnika. Preminula je u kolima hitne pomoći tik pošto je napunila 23 godine. Jedna potresna priča o mladoj ženi koja je obeležila 80te godine prošlog veka u Indiji. (link za gledanje)


2. WHISKEY TANGO FOXTROT (2016)

Još jedan film zasnovan na istinitom događaju odnosno životu jedne novinarke koja ostavlja svoj monoton život u Njujorku i postaje ratni reporter u Avganistanu. FIlm prati 3 godine njenog života i boravka na ratnom tlu sa kog izveštava.
(link za gledanje)


3. TERM LIFE (2016)

On je lopov ali on zapravo ne krade. Njegov posao je da osmisli savršenu pljačku i taj plan proda onom ko najviše ponudi. Stvari se komplikuju kad se u priču uključi par pokvarenih policajaca čije mutne radnje mogu biti otkrivene ako se novac (dokaz), koji je ukrala njegova ekipa, pronađe. (link za gledanje)


4. GEROY (2016)
Andrej poslom odlazi u Pariz i na ulici upoznaje prelepu devojku u koju se zaljubljuje. Međutim, priča se komplikuje kada dan kasnije na jednom pariskom groblju ugleda njenu sliku na spomeniku Veri Andrejevnoj. Priča je dublja nego što mislite. Andrej, kog glumi sjajni Dima Bilan, likom liči na svog pradedu Andreja koji je poginuo u ratu a čija je najveća ljubav bila upravo Vera. FIlm paralelno prati savremeno doba u kom živi mladi Andrej i ratno doba s početka XX veka u kom živi njegov pradeda. (link za gledanje)


5. DESPITE THE FALLING SNOW (2016)
Radnja je smeštena u vreme hladnog rata u hladnoj Moskvi. Prelepa Katja, špijun, pokušava da izvuče informacije iz mladog političara Saše. Međutim upada u sopstvenu zamku i strasno se zaljubljuje u njega. Život će prema njima biti nemilosrdan i razdvojiće ih zauvek kada se situacija u Moskvi pogorša. (link za gledanje)


6. GRIDLOCKED (2015)
Bivši SWAT lider Dejvid Hendriks dobija svoj privezak u vidu razmaženog i bludnog mladog glumca Brodija. I dok Brodi traži avanturu Dejvid se trudi da je izbegne i da se što pre otarasi napornog Brodija. Priča se zahuktava kada odluči da Brodija odvede u SWAT bazu i pokaže mu gde je nekada radio jer baš te večeri grupa kriminalaca pokušava da prodre u  bazu kako bi iz sefa ukrala vrednosne papire. Mnogo pucnjave, mnogo tuče i mnogo veštine. (link za gledanje)


7. I AM WRATH (2016)
Njegovu ženu ubili su na njegove oči jer je saznala ono što nije smela da sazna. Pokušavajući da otkriju ko ju je ubio Stenli shvata da policajci koji rade na slučaju zataškavaju priču. Tada odlučuje da će sam saznati i ubiti odgovorne za smrt nevine žene. (link za gledanje)


8.DRIVEN TO KILL (2009)
Radnja filma prati bivšeg ruskog mafijaša, koji je sada postao pisac kriminalistike ali mora da se suoči sa svojom prošlošću kada njegova porodica postane meta.(link za gledanje)


9. THE ASIAN CONNECTION (2016)
2 amerikanca, Džek i Sem slučajno prilikom pljačke banke u Jugozapadnoj Aziji ukradu i ogromnu svotu novca jednog od najvećih kriminalaca sa tog područja i tako se upliću i postaju meta ozloglašene grupe kriminalaca. (link za gledanje)


10.TRIPLE 9 (2016)
Film prati grupu kriminalaca i pokvarenih policajaca koji se nađu u ozbiljnoj nevolji. Ucenjuje ih ruska mafija, a mogu ih se rešiti samo ako izvedu nešto, za što se veruje da je ekstremno izazovna pljačka. Koliko god izgledalo nemoguće, na kraju smisle plan: na jednoj strani grada, polovina grupe će isplanirati ubistvo novopečenog policajca, Krisa Alena, pa dok je policija zauzeta pozivom 999 (“policajac je pogođen”), ostatak ekipe pokvarenih policajaca izvešće pljačku. Izgleda kao da će sve uspeti, dok im Alen, koji je preživeo napad, ne uzvrati. (link za gledanje)

You Might Also Like

3 коментара

 1. Nisam pogledala ni jedan od navedenih filmova, a akcija je zapravo moj omiljeni žanr. Hvala ti na fenomenalnim preporukama. :) <33

  www.marsyly.com

  ReplyDelete
 2. Nikako ne volim akcione filmove,mislim ne prifvlace me.Ali poslije ovog posta definitivno cu pogledati :)
  Supeer post! :)

  Posjetite moj blog ako zelite highgirls.blogspot.ba VELIKO HVALA!

  ReplyDelete
 3. Nisam veliki ljubitelj akcionih filmova ali ponekad mi i oni prijaju, da odmorim od komedija i romantičnih filmova :D
  Inače, gledala sam jutros tvoj Snapchat i ne mogu da odolim a da te ne pitam: otkud ti u 5,6 ujutru na Kalemegdanu? Zar se ne plašiš skroz sama u tako neko..paaa, sablasno vreme? ☺

  Girly world
  Novi post na mom blogu :)
  I'm baaack! :D

  ReplyDelete

Radujem se svakom komentaru koji mi ostavite! :)